Sosyal Medya

Güncel

HDP’den DHKP-C’ye teşekkür!

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, HDP’ye yönelik saldırıları düzenleyen terör örgütü DHKP-C’ye teşekkür etti.



HDP Adana Ä°l Binası’nda il eÅŸ baÅŸkanları ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Meral Danış BeÅŸtaÅŸ, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun HDP’nin Adana ve Mersin’deki binalarına yapılan bombalı saldırıyı DHKP-C’den tutuklanan bir teröristin yaptığı yönündeki açıklamalara inanmadıklarını söyledi. BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ve Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamanın yanlış adres göstermekten ibaret olduÄŸunu savunan BeÅŸtaÅŸ, “Bir çok olayda failleri yakalamamak için hep aynı yöntem kullanılıyor. Yeni bir yöntem de bilmiyorlar. Bu konuda çok amatör olduklarını, çok kötü bir kopyalama faaliyet yürüttüklerinin de altını çizmek istiyorum. Bu olayda kamuoyunun tepkisini, seçim yaklaÅŸtığı için seçimdeki performanslarını düÅŸürmemek, bizim maÄŸduriyetimizi ve bizi yönelen haksızlığı gidermek için yine yalana baÅŸvurdular. Yeni bir yöntem bilmiyorlar. Gerçekler onların gerçek yüzünü, hakikati ortaya çıkarıyor” diye konuÅŸtu.

“DHKP-C BÄ°ZÄ°M ASLA DÜÅžÜNMEDİĞİMÄ°Z BÄ°R ADRESTÄ°R”

Bombalı saldırıların faili olduÄŸu iddia edilen S.Y’nin 2007 yılında gösteri sırasında yakalandığı davadan beraat ettiÄŸini iddia eden BeÅŸtaÅŸ, “Bu olayın DHKP-C ile ilgisi olduÄŸuna dair ellerindeki iddia ettikleri 2007 yılında S.Y isimli vatandaÅŸ bir gösteride yakalanmış. Yaptığımız araÅŸtırmalarda sonra da beraat etmiÅŸ. Yani bu vatandaşın velev ki doÄŸru olsa bile bir kiÅŸinin isnat ile yakalanması onun örgütün üyesi olduÄŸunu da göstermez, onun adına hareket ettiÄŸini de göstermez, o örgütün bunu planladığını hiç göstermez. DHKP-C bizim asla düÅŸünmediÄŸimiz bir adrestir. Kendileri de açıklama yapmıştır. Bize desteklerini ifade etmiÅŸlerdir. Kendilerine teÅŸekkür ediyoruz. Zaten bu konularda fail olarak görülen ya Kürtlerdir, ya solculardır. Saldırı HDP’ye yönelik olunca, kendileri de farklı bir kimlikle deÄŸerlendirince bu sefer solcuları hedef göstermektir” ifadelerini kullandı.

“NEDEN ADRES IŞİD DEĞİL DE DHKP-C”

BeÅŸtaÅŸ, söz konusu fail S.Y’nin açıklamalara göre, Suriye’de IŞİD kamplarına giren birisi olduÄŸunu hatırlatarak, “Neden adres IŞİD deÄŸil de DHKP-C bunu soruyoruz. ‘IŞİD’li DHKP-C’ diye garip bir manÅŸet atmış bir gazete. Nasıl bir baÄŸlantı çözemedik” dedi.

SoruÅŸturmanın Ankara’dan yapıldığını ve faillerin yakalanmaması talimatı verildiÄŸini ifade eden BeÅŸtaÅŸ, “3 gün sonunda failin isminin açıklanmasının hiçbir kıymeti yoktur. EÄŸer fail gerçekten oysa, bu fail tek başına o iÅŸi yapmamıştır. Bunun arkasındaki güçlerdir önemli olan. Yakalamama kararını yeni vermediler. Åžuanda bu olayı faili meçhul bırakmaktır temel yaklaşımları” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“HÜKÜMET GÖREVÄ°NÄ° YAPARSA TABÄ°Ä° KÄ° TEÅžEKKÜR ETMEYÄ°Z“

BeÅŸtaÅŸ, hükümetin olayı kınadıktan sonra HDP’den teÅŸekkür istediklerine dikkat çekerek, “Biz hükümete teÅŸekkür etmiyoruz. Hükümet bize bir iyilik yapmadı. Hükümet bizim öldürülmemiz konusunda saldırganları teÅŸvik eden bir tutum içindedir. Hükümet gerçekten görevini yaparsa, tabii ki biz onlara teÅŸekkür etmeyiz. Ama görevlerini yaptıklarının hakkını da teslim ederiz. Siyaset teÅŸekkür ve kınama üzerine yürümez” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.